Uporaba piškotkov na spletnem mestu Pokojninske družbe A, d.d.

Da bi uporabnikom spletnega mesta Pokojninske družbe A, d.d., ki zajema domeni pokojninskad-a.si in mojaapokojnina.pokojninskad-a.si, zagotovili čim boljšo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo, varnost ter nemoteno delovanje uporabljamo piškotke. 

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik in nam omogočajo različne funkcionalnosti, od delovanja spletnih obrazcev, do spremljanja statistike obiska spletnega mesta (štetje uporabnikov), ki nam med drugim povedo, katere vsebine so na strani bolj obiskane. Na podlagi statistike spletnega mesta skrbimo, da naše spletno mesto vsebuje za zavarovance pomembne informacije in da je oblikovanje strani prijazno napravam, prek katerih uporabniki obiskujejo spletno stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto Pokojninske družbe A, d.d.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in njegovo uporabo. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, kot je na primer spletni obrazec za sklenitev individualnega ali kolektivnega zavarovanja, naročilo informativnega izračuna dodatne pokojnine ali oddajo vprašanj prek kontaktnega obrazca na strani »Kontakti«. Za namestitev obveznih piškotkov ne potrebujemo vašega izrecnega soglasja.  

Nastavitve in soglasja glede namestitve piškotkov urejate v meniju, ki se nahaja v spodnjem levem kotu spletne strani. 

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si zapomnijo tudi individualne spremembe velikosti pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagajate sami. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Nastavitve in soglasja glede namestitve piškotkov urejate v meniju, ki se nahaja v spodnjem levem kotu spletne strani. 

Analitični piškotki oz. piškotki tretjih oseb

Za namen oglasov in za optimizacijo marketinške komunikacije lahko Pokojninska družba A, d.d. kot oglaševalce uporablja tretje osebe. Tretje osebe kot oglaševalci uporabljajo piškotke za merjenje učinkovitosti oglasov in za prilagoditev oglaševalske vsebine. Pokojninska družba A, d.d., za optimizacijo svojega tržnega komuniciranja na svojih spletnih straneh uporablja analitično programsko opremo Google Analytics, ki uporablja piškotke za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji). To omogoča sledenje spletnega vedenja; in sicer se na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja (geografska lokacija), čas obiska in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih.

Pokojninska družba A, d. d. prav tako uporablja program za ponovno trženje Google AdWords oz. funkcije za ponovno trženje s storitvijo Google Analytics, poročanje o prikazih v Google Prikaznem omrežju, poročanje storitve Google Analytics o demografskih kategorijah in zanimanjih, ki od storitve Google Analytics zahtevajo zbiranje podatkov v oglaševalske namene (vključno z zbiranjem podatkov prek oglasnih piškotkov in identifikatorjev).

Namen teh funkcij je uporabnikom naše spletne strani in ostalim uporabnikom s podobnimi zanimanji na osnovi njihovega obnašanja na spletu ponuditi ciljne produkte in predstaviti oglase z vsebino, ki temelji na njihovih zanimanjih. Produkti in oglasi se prikažejo, ko si uporabnik ogleduje druge spletne strani v omrežju Google ali uporabljajo funkcijo iskanja v iskalniku Google. Ko se na teh spletnih straneh prikažejo naši oglasi, prejmemo informacije o obisku spletne strani, npr. kako pogosto so si obiskovalci ogledali naše oglase, število klikov in obiskov določenega oglasa ter katera vsebina je bila priklicala po kliku na oglas na naši spletni strani. Osnovo za oglaševanje na podlagi zanimanj predstavlja analiza obnašanja uporabnikov na spletu.Ti podatki se zbirajo preko sledilnih piškotkov. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki.

Nastavitve in soglasja glede namestitve piškotkov urejate v meniju, ki se nahaja v spodnjem levem kotu spletne strani, kjer so prikazani tudi posamezni piškotki, ki jih spletna stran namesti na vašo napravo. Nastavitve piškotkov in soglasja lahko vedno spreminjate z uporabo menija.  


Nastavitve piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.