Mobilna aplikacija

Z mobilno aplikacijo ePokojnina lahko izračunate koliko morate mesečno dati na stran, da boste v pokoju prejemali na primer 500€ mesečne dodatne pokojnine. Prav tako lahko izračunate tudi, za koliko si boste znižali dohodnino z varčevanjem za dodatno pokojnino. 

Aplikacija omogoča:

  • Informativni izračun javne in dodatne pokojnine;
  • Informativni znesek znižanja dohodnine za individualna vplačila;
  • Možnost sklenitve dodatnega pokojninskega zavarovanja;

Aplikacija je brezplačna in jo lahko prenesete na spodnji povezavi (Splošni pogoji uporabe).

Pogosta vprašanja - Varčevanje

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja